Un profesor din nordul țării, care, în prezența elevilor, critică Partidul socialiștilor, dar o laudă pe Maia Sandu, ar putea să fie cercetat disciplinar. Acesta ar fi apărut într-un video, publicat pe canalul Telegram, în care se aude spunându-le tinerilor să iasă la vot și să nu-i lase pe bătrâni să le decidă soarta. Imaginile au ajuns și în atenția premierului Ion Chicu. Indignat că profesorul face politică la lecții, șeful Guvernului a cerut ca acest caz să fie investigat, pentru că este unul ieșit din comun, din spusele lui.

„Am umblat prin sate tot Augustul și le spuneam (mă uitam că-i sănătos la cap): „Du-te în comisie, de o pildă, te așezi în comisie din partea Maiei Sandu, nu va cere nimic de la tine, o să dai buletine, dar am o rugăminte la tine, când îi vota, s-o votezi pe Maia Sandu. Femeia asta poate va face ceva.”

Fața bărbatului nu apare în video, dar potrivit descrierii făcute ar fi profesor de educație fizică la un liceu din orașul Ocnița. Acesta a criticat Partidului Socialiștilor și i-a mai îndemnat pe elevi să nu stea acasă în ziua alegerilor și să-și exercite dreptul la vot. Revoltat de această prelegere, premierul Ion Chicu a cerut responsabililor să cerceteze cazul.

ION CHICU, PRIM-MINISTRU: „Politicul nu are ce căuta în școli. Mai mult decât atât, și azi avem un caz ieșit din comun. Cu „performanța” unui pedagog din Ocnița, care încalcă în opinia noastră orice cod posibil, face politică în școală. Nu mai zic nimic de limbajul care îl vorbește așa-numitul pedagog. Eu vă rog foarte multe să analizați situațiile respective, să întreprindeți toate măsurile ca pedagogii să se ocupe de lecții, nu de politică.”

Am telefonat la liceul unde ar activa bărbatul. Secretara ne-a confirmat că acolo activează o asemenea persoană, dar nu ne-a putut oferi un număr de telefon pentru al contacta. Nu ne-a făcut legătura nici cu directorul liceului. Iar Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că nu comentează ceea ce spun oamenii despre socialiști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!