/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul avocat al lui Filat: „Plahotniuc i-a organizat o masă copioasă în închisoare și i-a trimis cadouri de Crăciun”

missing
24 septembrie 2020, ora 09:57

Fostul premier, Vlad Filat, ar fi avut mai multe beneficii atunci când se afla în penitenciar. Mai mai mult, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar organizat și o petrecere în închisoare pentru Filat. Despre aceasta a dezvăluit fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Plahotniuc și-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă, să tacă și asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal. A avut condiții foarte bune în celula sa, ceea ce nu aveau alți deținuți. Plahotniuc i-a promis că îl va scoate din pușcărie”, a declarat avocatul Igor Popa în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Îmi povestea că într-o seară Plahotniuc i-a organizat o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni. Filat s-a îmbătat și nu ajungea până la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Nu uitați asta. Acești doi complici, care au participat la jaful bancar, cooperează până astăzi. Ei vorbesc la telefon”, a continuat să povestească Igor Popa.

Mai mult, avocatul a menționat că Filat și Plahotniuc continuă să comunice și acum la telefon. „Ei au rămas prieteni până în ultima clipă. Filat îl consulta pe Plahotniuc cum să se comporte în public pentru a câștiga în scrutinul electoral”, a adăugat Igor Popa.

Filat a venit cu o reacție după dezvăluirile făcute de fostul său avocat, spunând că mâine va organiza și o conferință de presă privind acest subiect: „După ce m-a vândut lui Plahotniuc și m-a băgat în pușcărie, așa numitul „avocat” Igor Popa, pus de același stăpân, a lansat o serie întreagă de dezinformări și minciuni! Deoarece nu sunt în Republica Moldova, iar acuzațiile aduse nu pot fi demontate printr-o postare, la revenire, vineri 25 Septembrie 2020, voi organiza o conferință de presă în care voi demonta pe larg ticăloșeniile și minciunile aruncate în spațiul public de acest individ fără scrupule, care a încălcat orice limită morală și toate normele deontologice profesionale”.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Ulterior, în decembrie 2019, Vlad Filat a fost eliberat din detenție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram