În urma incendiului de astăzi de la Filarmonica Națională, doar câteva instrumente au putut fi salvate. Astfel, pe rețelele sociale a fost postată o fotografie care îl surprinde pe dirijorul Petre Neamțu, alături de instrumentele care au reușit să fie scoase afară în timpul incendiului.

„Acoperișul Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» din Chișinău continuă să mocnească. Cerul deasupra orașului se acoperă de nori, după luni de secetă, miroase a ploaie. Prea târziu, instrumente de valoare au fost mistuite de flăcări: numai patru piane vechi valorează, fiecare, peste 100 000 euro. Arhive importante ale artiștilor au fost și ele înghițite de foc. Membrii orchestrei au reușit să salveze tot ce le-a stat în puteri. În imagine: Dirijorul Petre Neamțu păzește instrumentele salvate”, a scris Nadeja Roșcovanu, fotografa care a reușit să-l surprindă pe dirijor alături de instrumentele muzicale.

Amintim că, astăzi pompierii din municipiul Chișinău au fost alertați pentru a lichida incendiul de la Filarmonica Națională. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de pompieri inclusiv o autoscară. În timpul incendiului acoperișul Filarmonicii a ars. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!