/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

„Ne costă peste șase miliarde de lei”. Ce spune premierul Chicu despre avizul negativ al CC la modificarea Constituției

missing
24 septembrie 2020, ora 12:07

După ce Curtea Constituțională a avizat negativ proiectul de lege pentru modificarea Constituţiei privind aspectele ce țin de sistemul judecătoresc, premierul Chicu a declarat că decizia CC ne costă peste șase miliarde de lei. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Guvernului din 23 septembrie.

După ce am primit avizul pozitiv de la Consiliul Europei, Comisia de la Veneția, partenerii de dezvoltare UE, Statele Unite, am ajuns că nu poate fi promovat mai departe așa cum este agreat cu partenerii străini. Ministrul Nagacevschi se află acum la Strasbourg pentru a identifica o soluție, cum să continuăm reforma justiției. În primul rând, este vorba de modificarea Constituției, unul dintre articolele neaprobate se referă la limitarea imixtiunii politicului în justiție, inclusiv unele atribuții ale președintelui. Peste 6 miliarde de lei ne costă deciziile Înaltei Curți”, a declarat Ion Chicu.

Precizăm că la 22 septembrie, Curtea Constituțională a avizat negativ inițiativa de revizuire a Constituției, propusă de Guvern, care vizează sistemul judecătoresc. Magistrații CC au stabilit că Guvernul nu a respectat procedura de înaintare a inițiativei de revizuire a Constituției. Mai exact, hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de lege în acest sens nu a fost publicată în Monitorul Oficial, ceea ce-o transformă într-un act inexistent.

Anterior, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că proiectul prezentat de Guvern este în conformitate cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

ULTIMA ORĂ! CC a avizat negativ inițiativa de revizuire a Constituției, propusă de Guvern

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram