/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Platforma DA anunță că va iniția procedurile pentru modificarea Constituției R. Moldova

missing
24 septembrie 2020, ora 14:05

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr a anunțat că urmează să inițieze toate procedurile de modificare a Constituției Republicii Moldova privind siguranța socială a fiecărui cetățean.

„Urmează să fie introdusă în textul Constituției obligația statului de asigura ca niciun salariu sau pensie, cu excepția celei sociale, să nu fie mai mici decât minimul de existență, stabilit în conformitate cu legislația, care astăzi, conform datelor Biroului Național de Statistica depășește suma de 2000 de lei, iar în realitate este mult mai are”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA își propune să modifice Articolul 47 din Constituția Republicii Moldova privind dreptul la asistență și protecție socială.

Reprezentanții formațiunii politice au precizat că această modificare a Constituției obligă statul să garanteze fiecărui cetățean venituri minime.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram