/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția președintelui Comisiei de Etică a Uniunii Avocaților, după ce ex-avocatul lui Filat a făcut dezvăluiri publice

missing
24 septembrie 2020, ora 15:38

După ce ieri Igor Popa fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat a făcut mai multe dezvăluiri din discuțiile pe care le-ar fi avut cu clientul său, TV8 a solicitat o reacție din partea președintelui Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților Mihail Gafton la acest subiect. 

Acesta a declarat că: „Luni avem ședința ordinară a comisiei, avem pe ordinea de zi multe alte chestiuni pe care să le examinăm, dar concomitent va fi analizată și chestiunea dată, dacă ne autosesizăm sau nu”.

Potrivit lui Mihail Gafton, conform procedurii, în asemenea cazuri, fie se adresează o persoană cointeresată care consideră că avocatul a admis o presupusă abatere disciplinară, fie Comisia se autosesizează în baza unor anumite materiale.

„Autosesizarea nu înseamnă că obligatoriu va fi constatată fapta de abatere disciplinară. Pot fi cazuri când nu se constată”, a precizat președintele Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram