După ce ieri Igor Popa fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat a făcut mai multe dezvăluiri din discuțiile pe care le-ar fi avut cu clientul său, TV8 a solicitat o reacție din partea președintelui Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților Mihail Gafton la acest subiect. 

Acesta a declarat că: „Luni avem ședința ordinară a comisiei, avem pe ordinea de zi multe alte chestiuni pe care să le examinăm, dar concomitent va fi analizată și chestiunea dată, dacă ne autosesizăm sau nu”.

Potrivit lui Mihail Gafton, conform procedurii, în asemenea cazuri, fie se adresează o persoană cointeresată care consideră că avocatul a admis o presupusă abatere disciplinară, fie Comisia se autosesizează în baza unor anumite materiale.

„Autosesizarea nu înseamnă că obligatoriu va fi constatată fapta de abatere disciplinară. Pot fi cazuri când nu se constată”, a precizat președintele Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!