Cei mai de încredere politicieni pentru moldoveni sunt Maia Sandu și Igor Dodon. Cel puțin asta arată sondajul realizat de către Institutul Republican Internațional, făcut public astăzi. 

Astfel, potrivit respondenților, la nivel național pentru Maia Sandu au votat 18% din respondenți, iar pentru Igor Dodon – 15 la sută din respondenți.

Pe locul trei se clasează Andrei Năstase, cu 9%. În Renato Usatîi au încredere 8% dintre cei intervievați, iar pe locul 5 se clasează Vladimir Voronin.

În același timp, la Chișinău – 23% și-au exprimat încrederea în Maia Sandu, iar 14% dintre respondenți l-au evidențiat pe Igor Dodon. Andrei Năstase este credibil pentru 10% dintre respondenții chișinăuieni, Renato Usatîi se bucură de încrederea a 5% dintre respondenți, iar Vladimir Voronin este credibil pentru 4% din locuitorii capitalei.

Sondajul a fost realizat în intervalul 16 iulie – 23 august, iar marja de eroare nu depășește 2,5 % la nivel național și 4,2 % în Chișinău.

Institutul Republican Internațional este o organizație non-profit fondată în 1983, angajată să promoveze democrația și libertatea prin ateliere a unor experți voluntari din întreaga lume. În Republica Moldova, IRI activează din anul 2003.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!