/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

SONDAJ IRI: În ce politicieni au cea mai mare încredere moldovenii?

missing
24 septembrie 2020, ora 20:20

Cei mai de încredere politicieni pentru moldoveni sunt Maia Sandu și Igor Dodon. Cel puțin asta arată sondajul realizat de către Institutul Republican Internațional, făcut public astăzi. 

Astfel, potrivit respondenților, la nivel național pentru Maia Sandu au votat 18% din respondenți, iar pentru Igor Dodon – 15 la sută din respondenți.

Pe locul trei se clasează Andrei Năstase, cu 9%. În Renato Usatîi au încredere 8% dintre cei intervievați, iar pe locul 5 se clasează Vladimir Voronin.

În același timp, la Chișinău – 23% și-au exprimat încrederea în Maia Sandu, iar 14% dintre respondenți l-au evidențiat pe Igor Dodon. Andrei Năstase este credibil pentru 10% dintre respondenții chișinăuieni, Renato Usatîi se bucură de încrederea a 5% dintre respondenți, iar Vladimir Voronin este credibil pentru 4% din locuitorii capitalei.

Sondajul a fost realizat în intervalul 16 iulie – 23 august, iar marja de eroare nu depășește 2,5 % la nivel național și 4,2 % în Chișinău.

Institutul Republican Internațional este o organizație non-profit fondată în 1983, angajată să promoveze democrația și libertatea prin ateliere a unor experți voluntari din întreaga lume. În Republica Moldova, IRI activează din anul 2003.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram