După incendiul devastator de la Filarmonica Națională, ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a transmis un mesaj.

„Suntem profund întristați că în urma incendiului devastator de ieri după amiaza a fost distrusă clădirea Filarmonicii Naționale din Chișinău. A fost o tragedie să urmărești cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chișinăului, cât și o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute”, a precizat ambasadorul.

Totodată, oficialul a menționat că„suntem alături de echipa filarmonicii în aceste momente dificile și sperăm că acest simbol al culturii muzicale moldovenești va renaște din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală și generațiile ce vor urma. Aștept cu nerăbdare momentul când acest lucru se va întâmpla și ziua când ne vom revedea cu toții”.

Amintim că clădirea Filarmonicii Naționale a fost distrusă de flăcări. Un incendiu puternic a izbucnit ieri, iar zeci de pompieri au luptat ore întregi cu focul puternic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!