Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis anularea încheierii din 21 septembrie curent a Curții de Apel Chișinău și restituirea cauzei cu privire la anularea circularei CEC. Astfel, magistrații consideră că încheierea din Curții de Apel Chișinău este neîntemeiată, scrie ZdG.

Contestațiile la CSJ au fost depuse de către Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova” și Partidul Politic „Partidul Liberal” (Mișcarea Politică Unirea) împotriva Comisiei Electorale Centrale.

Precizăm că pe 21 septembrie, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibile contestațiile cu privire la circulara emisă de Comisia Electorală Centrală (CEC) care interzice partidelor politice să finanțeze campania electorală.

Circulara emisă de Comisia Electorală Centrală prevede ca partidele politice să poată finanța doar ca o persoană juridică candidații la prezidențiale.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!