/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Guvernul propune să cheltuie suplimentar peste două milioane de euro pentru Arena Chișinău

missing
25 septembrie 2020, ora 14:43

Guvernul propune să aloce suplimentar pentru construcția Arenei Chișinău 2,5 milioane de euro din bugetul de stat. Un proiect de hotărâre în acest sens a trecut de ședința secretarilor de stat, a anunțat pe pagina sa de Facebook deputatul Sergiu Litvinenco. 

Asta pentru că contractul de parteneriat public-privat din 24 august 2018 prevede construcția arenei în limitele de zece hectare, iar până la darea obiectului în exploatare, acesta necesită să fie conectat la drumul național Chișinău – Orhei.

Iată anume acești bani vor fi direcționați pentru construcția unui drum de acces care va cuprinde o intrare pentru transport special și de urgență, stațiile pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dezabilități către obiect, pista de decelerare/ accelerare, intersecție și drumul de acces local cu sens retur paralel cu drumul național, iluminat stradal, semnalizare.

Proiectului hotărârii Guvernului impune cheltuieli financiare legate de majorarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectare și construirea arenei de 2 506 509 euro cu rambursarea graduală către parteneriatul privat într-o perioadă de 11 ani.

Prin urmare prețul acordului va fi majorat de la 44 529 753 euro, la 47 016 261 euro, dacă proiectul va fi aprobat la ședința Guvernului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram