Patrimoniul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” este de nerecuperat. Cel puțin asta se poate observa din imaginile plasate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Atât pupitre, cărți, instrumente de valoare au fost mistuite de flăcări, cât și tavanul clădirii. Arhive importante ale artiștilor au fost și ele înghițite de foc. Scena arată acum ca o grămadă de gunoi sub cerul liber.

Vedeți mai jos o galerie foto care surprinde situația de după incediu de la Filarmonica Națională.

Amintim că, ieri pompierii din municipiul Chișinău au fost alertați pentru a lichida incendiul de la Filarmonica Națională. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de pompieri inclusiv o autoscară. În timpul incendiului acoperișul Filarmonicii a ars. De asemenea, au ars instrumentele și multe alte bunuri care aparțineau Filarmonicii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!