/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Maia Sandu și Andrei Năstase, despre incendiul de la Filarmonica Națională: „O zi tragică pentru cultura națională”. „Îndemnul este de a dona toți și cei de acasă și din străinătate”

missing
25 septembrie 2020, ora 08:03

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că incendiul de la Filarmonica Națională din Chișinău este „tragic pentru cultura națională” și afirmă că vor fi găsite resurse necesare pentru reconstrucția Filarmonicii. Într-un live pe Facebook, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii din țară, dar și pe cei din străinătate să doneze bani pentru restabilirea Filarmonicii Naționale, cuprinsă de flăcări. Năstase a declarat că va dona un salariu și îndeamnă colegii  să îi urmeze exemplul.

O zi tragică pentru cultura națională. Nu ne putem permite să pierdem o instituție de cultură atât de importantă pentru țara noastră, cum este Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Filarmonica este mai mult decât o clădire, este o vatră culturală, care decenii de-a rândul a găzduit mari artişti şi evenimente de excepţie, ce au încălzit sufletele a generaţii de iubitori de artă. Vom identifica resursele necesare și vom reconstrui Filarmonica Națională. Vom reconstrui sălile de concerte și teatrele, vom reconstrui spitalele, vom reconstrui afacerile oamenilor, ruinate de criză, vom reconstrui economia și țara. Vom folosi banii oamenilor pentru nevoile oamenilor, nu pentru mofturile celor de la conducere. Nu pentru Arene de miliarde, nu pentru palate, reședințe de vară și de iarnă, toate plătite din banii cetățenilor. Prea mult timp acest stat a avut priorități perverse, a cheltuit pentru confortul și luxul celor de sus, în loc să investească în binele tuturor. Instituțiile culturale și oamenii de cultură din Republica Moldova vor deveni o prioritate”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii din țară, dar și pe cei din străinătate să doneze bani pentru restabilirea Filarmonicii Naționale, cuprinsă de flăcări. Năstase a declarat că va dona un salariu și îndeamnă colegii  să îi urmeze exemplul.

„Vă îndemn să ne pătrundem de această pierdere imensă pe care o avem cu toții și probabil e momentul potrivit să lăsăm deoparte tot ce ne dezbină, tot ce ne separă și împreună să facem un efort, astfel încât să putem reclădi, reconstrui Filarmonica Națională. Împreună cu autoritățile, cu diriguitorii acestei instituții importante, cu întreaga societate, să putem acumula fondurile necesare pentru a restabili acest edificiu simbol. Îndemnul este de a dona toți, cei de acasă și din străinătate, 1, 10, 100, 1000 de lei, un salariu, astfel încât mână de la mână să reclădim Filarmonica. Eu voi dona un salariu pe care îl primesc lunar și voi încuraja și colegii, și prietenii mei să facă același lucru”

 

Publicată de Andrei Nastase pe Joi, 24 septembrie 2020

Amintim că, ieri pompierii din municipiul Chișinău au fost alertați pentru a lichida incendiul de la Filarmonica Națională. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de pompieri inclusiv o autoscară. În timpul incendiului acoperișul Filarmonicii a ars. De asemenea, au ars instrumentele și multe alte bunuri care aparțineau Filarmonicii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram