În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 757 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 139 traversări persoane, dintre care 3 809 treceri la frontiera moldo-română,  1 094 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 236 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 1 630 traversări persoane;
Aeroportul Internaţional Chişinău – 1 231 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați – 1 010 traversări persoane;
Sculeni – 913 traversări persoane;
Giurgiulești-Reni – 288 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– două persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național;
– cinci conducători auto au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– 83 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.761 al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 757 persoane și completate 5 047 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei prin Aeroportul Internațional Chișinău a fost identificat un călător care prezenta statut febril. În aceste circumstanțe a fost solicitat Serviciul de urgență 112,  care a și preluat persoana pentru examinare și excludere a riscului de infectare cu noul Coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!