/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Și-a angajat cumnatul în calitate de șef-adjunct. Un fost director al Red-Nord, în conflict de interese

missing
25 septembrie 2020, ora 16:45

Și-a angajat cumnatul în calitate de șef -adjunct în cadrul unei subdiviziuni a instituției. Este vorba despre fostul director general interimar al S.A „Red-Nord”. Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate (ANI) spun că astfel fostul director a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit ANI, în perioada iunie 2017 – noiembrie 2017, aflându-se în funcția de director interimar al Red-Nord, bărbatul a semnat direct cu cumnatul său – ordinul de angajare și contractul individual de muncă.

Inspectorul de integritate presupune că fostul conducător al acestei instituții ar fi știut despre situațiile de conflict de interese, stipulate chiar și în contractul său de numire în funcție. ANI spune că în asemenea caz trebuia neapărat sesizat Consiliul S.A Red-Nord.

Acum fostul director riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de trei ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare a fost contestat în instanța de contencios administrativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram