Și-a angajat cumnatul în calitate de șef -adjunct în cadrul unei subdiviziuni a instituției. Este vorba despre fostul director general interimar al S.A „Red-Nord”. Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate (ANI) spun că astfel fostul director a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit ANI, în perioada iunie 2017 – noiembrie 2017, aflându-se în funcția de director interimar al Red-Nord, bărbatul a semnat direct cu cumnatul său – ordinul de angajare și contractul individual de muncă.

Inspectorul de integritate presupune că fostul conducător al acestei instituții ar fi știut despre situațiile de conflict de interese, stipulate chiar și în contractul său de numire în funcție. ANI spune că în asemenea caz trebuia neapărat sesizat Consiliul S.A Red-Nord.

Acum fostul director riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de trei ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare a fost contestat în instanța de contencios administrativ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!