/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cauza preliminară a prăbușirii avionului militar în Harkov

missing
26 septembrie 2020, ora 10:22

Una dintre posibilele cauze ale accidentului aviatic din Harkov, Ucraina ar putea fi o eroare de pilotaj. Despre aceasta anunță portalul ucrainean unian.net. În urma tragicului accident, în regiunea Harkov a fost declarată zi de doliu. 

La fața locului au fost dislocate mai multe echipe de salvatori și o comisie care va stabili cauza exactă a prăbușirii avionului. Deocamdată, sursa citată precizează că au fost găsite înregistratoarele de zbor. Acestea însă încă nu au fost scoase din avion.

25 de oameni au murit în prăbușirii avionului militar An-26. Autoritățile au precizat că la bordul aeronavei se aflau 27 de pasageri. Totodată, s-a anunțat că doi oameni se află în stare gravă și au fost internați la spital. În urma tragediei, a fost inițiată o cauză penală. Președintele ucrainean Volodimir Zelinski s-a deplasat la locul accidnetului.

Printre victime se numără mai mulți studenți ai unei școli militare, care au participat la un exercițiu. Specialiștii continuă căutările la locul tragediei. Avionul implicat în accident este o aeronavă militară de tip Antonov An-26.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram