/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu - îngrijorați de posibila fraudare a alegerilor. Au transmis o scrisoare comunității internaționale

missing
26 septembrie 2020, ora 13:38

Cinci politicieni care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu au transmis o scrisoare comunității internaționale în care și-au exprimat îngrijorarea și au sesizat partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor din 1 noiembrie de către actualul șef al statului Igor Dodon și Partidul Socialiștilor. 

„Lupta în această campanie se duce împotriva furtului, a fraudei și a celui care stă în fruntea intenției de falsificare – Igor Dodon. Avem datoria să-l oprim și să ne asigurăm că votul cetățenilor este respectat și reprezentativ. Scrisoarea adresată comunității internaționale a fost semnată de candidați și potențiali candidați la alegerile prezidențiale”, au scris reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pe rețelele sociale.

Mai jos puteți vedea textul integral al scrisorii.

Foto: Facebook/ PAS

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor Irina Astahova a spus că dacă va fi o reacție la acest subiect din partea formațiunii atunci o va expedia. Purtătoarea de cuvânt a Președinției Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la telefon.

Comisia Electorală Centrală (CEC) se va întruni sâmbătă, 26 septembrie, în ședință pentru a examina două subiecte cu privire la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Unul ține de constituirea secțiilor de votare în străinătate, iar altul ține de organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni. Mai exact se va decide numărul și amplasarea acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram