/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Jucătorul cu 100 de selecții. Sergiu Tacot a devenit primul jucător de futsal din țară cu o sută de selecții

missing
26 septembrie 2020, ora 22:02

Ca el, nu mai găsești pe cineva în țară. Sergiu Tacot este primul jucător de futsal de la noi care a ajuns la o sută de selecții. A stat în spatele celor mai frumoase rezultate ale naționalei și a pus umărul la victorii mari, în fața unor echipe celebre, precum Anglia, Franța sau Olanda. Chiar dacă nu mai este la prima tinerețe, Sergiu încă nu are de gând să ”agațe ghetele în cui”. Crede că încă mai poate obține și alte victorii importante.

La început de drum, Sergiu Tacot și-a încercat norocul în fotbalul mare. A făcut parte din aceeași categorie de juniori cu Alexandru Gațcan. Apoi însă a simțit o afinitate specială față de fotbalul în sală. În 2003, când avea doar 19 ani, a debutat pentru echipa naționala și de atunci nu s-a mai despărțit de ea.

SERGIU TACOT, CĂPITANUL SELECȚIONATEI MOLDOVEI DE FUTSAL: „Am trecut prin vreo trei generații. De la toate generațiile am învățat câte ceva. Fiecare generație m-a motivat. Am luat doar binele de la toți”.

Chiar dacă a jucat „cot la cot” cu mulți jucători, de doferite vârste, Sergiu consideră că generația actuală a naționalei noastre este cea mai puternică din toate timpurile.

SERGIU TACOT, CĂPITANUL SELECȚIONATEI MOLDOVEI DE FUTSAL: „– Sigur, fără doar și poate, este cea mai puternică generație. Ne înțeleg bine, pentru că suntem de vreo zece ani împreună. Plus, vine și generația nouă, iar acest lucru ne bucură și mai mult”.

Sergiu poartă banderola de căpitan al „tricolorilor” de multă vreme și, de fiecare dată, a demonstrat că este un lider desăvârșit atât în vestiar, cât și în teren.

Victoria cu 3 la 2 în fața Franței, de acum câteva zile, a fost însoțită de un alt eveniment marcant din carieră. După acest meci, Sergiu a devenit singurul jucător de futsal din istoria Republicii Moldova, care a ajuns la o sută de selecții.

SERGIU TACOT, CĂPITANUL SELECȚIONATEI MOLDOVEI DE FUTSAL: „Este foarte plăcut să ajungi la așa o cotă de o sută de meciuri. Sper să pot ajuta și confirma în continuare. Să joc din ce în ce mai bine și de ce să nu ajung și la mai mult?”.

Unul dintre principalele obiective ale lui Sergiu, dar și ale naționalei, este calificarea la un Campionat European sau la un Campionat Mondial.

SERGIU TACOT, CĂPITANUL SELECȚIONATEI MOLDOVEI DE FUTSAL: „– Putem mai mult. Vorba ceea: când nu mai poți, mai poți un pic! Bine, la un Campionat Mondial sau European, să fim realiști, este foarte greu de ajuns. Dar, poate cu puțin noroc și cu mai multă concentrare, vom reuși”.

Pe lângă naționala Moldovei, Sergiu Tacot mai reprezintă și echipa românească United Galați, alături de care urmează să participe în Liga Campionilor. În trecut, a mai evoluat și la marea rivală a lui United, Autobergamo Deva. Sergiu a cucerit trofee alături de ambele echipele.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: OLEG KOZLOV

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram