/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Coronavirus: Starea pacienților internați în spitalele din Chișinău. 14 sunt conectați la aparate de respirație asistată

missing
28 septembrie 2020, ora 09:13

14 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt conectați la aparate de respirație asistată în spitalele din municipiul Chișinău. Alți 208 se află în stare gravă. În total, în Capitală, 712 persoane sunt internate în secțiile COVID-19. 

Din numărul acestora, 662 de pacienți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 50 reprezintă cazuri suspecte. De asemenea, 387 persoane sunt în stare medie, iar 67 – stare ușoară, a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

Ultima a mai precizat că numărul de cazuri de îmbolnăvire este în creștere. Se majorează și numărul persoanelor decedate. Unul dintre motive ar consta în faptul că multe persoane se adresează tardiv la medic.

Până la această oră, în Chișinău au fost confirmate 22 084 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. 14 341 de pacienți s-au tratat, iar 440 au decedat. Între timp, 10 896 de persoane se află sub supravegherea medicilor.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, în Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 50 875, iar celor decedate la 1 287.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram