Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat luni, 28 septembrie, că până la sfârșitul săptămânii, o echipă de experți va face o evaluare a edificiului. În funcție de concluziile experților, se va decide dacă edificiul va fi demolat complet. Între timp, șefului statului anunță că există două soluții, reparația edificiului sau demolarea și construcția de la zero a acestuia. 

Igor Dodon, președinte:Cred că până la sfârșitul săptămânii curente va fi efectuată expertiza pentru a lua decizia finală ce facem cu această situație. Sunt două posibile soluții: reparația edificiului care practic a ars totalmente sau demolarea și construcția de la zero. Preventiv, vom merge pe varianta a doua. Demolarea și construcția de la zero. Minsiterul Culturii balansa consultanță cu mediul artistic despre conceptul noului edificiu. Proiectul tehnic va fi până la sfârșitul anului și în același loc unde s-a aflat Filarmonica va fi construită o nouă clădire a Filarmonicii. Colectivul Filarmonicii își continuă activitatea, o parte la Palatul Național, o parte, dacă va fi necesar, la Palatul Republicii. Contul a fost deschis și vreau să mulțumesc partenerilor pentru suport pentru a cosntrui o nouă Filarmonică.”

Amintim că incendiul, care a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale, a izbucnit joi, în jurul orei 12:00. Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore. Focul a fost stins în totalitate abia vineri dimineață.

/VIDEO/ Incendiul de la Filarmonica Națională: La București va fi organizat un concert caritabil pentru strângerea de fonduri

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!