Întrebat la „Cutia Neagră” de unde a luat bani pentru a finanța Partidul Socialiștilor în diverse campanii electorale, deputatul Vlad Bătrâncea, totuși, nu a putut explica suma de 90 000 lei pe care a donat-o PSRM-ului în campania electolară din 2014. În același timp, politicianul a spus că va verifica această informație și va veni cu un răspuns. 

Întrebarea a venit după ce în 2013-2014 Bătrâncea a declarat venituri de 85 de mii de lei, obținute la locul de bază de muncă, dar a făcut donații pentru PSRM pentru campania electorală din noiembrie 2014, în valoare de 90 000 de lei.

„Eu voi verifica și voi transmite toată informația. Evident că voi răspunde, eu consider că trebuie de răspuns la aceste întrebări, însă în perioada când am fost în serviciul public, când am fost deputat niciodată nu am fost așa ceva ca să donez bani mai mulți decât câștig. Dacă o să verificați declarația mea de avere, veți vedea că trăiesc destul de modest. Ceea ce ține de anul 2013, perioadă în care nu am fost deputat, eu trebuie să verific și să vin cu un răspuns. Eu nu țin minte această sumă, trebuie să verific”, a declarat politicianul.

Totodată, deputatul a menționat că în campaniile ulterioare, donațiile au fost cu mult mai modeste.

Mai mult, acesta a explicat că în acest an, Igor Dodon va avea o campanie modestă: „Va avea o campanie electorală destul de modestă, fără multă publicitate. Va pune accent pe vizite în teritoriu. Mi se pare că această abordare este corectă. Nu va fi o companie electorală cu multe cheltuieli”.

De asemenea, deputatul susține că Igor Dodon își va lua concediu pentru luna octombrie ca să nu fie învinuit că folosește resursele administrative și va merge în teritorii fără pază și mașina de serviciu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!