/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Deputat PAS: Aflarea lui Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare în R. Moldova

missing
29 septembrie 2020, ora 20:11

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi este de părere că aflarea fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare a acestuia în Republica Moldova. Declarația a fost făcută marți, 29 septembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„El a primit refuz pentru azil politic (n.r în SUA) și a făcut recurs la Curtea de Apel. Curtea de Apel cel mai probabil i-ar fi refuzat azilul politic și dumnealui ar fi fost practic deportat din SUA. Plahotniuc a înțeles acest lucru…nu a mai așteptat rezultatul judecății din SUA pentru a fi extrădat în Republica Moldova și a plecat la Erdogan (n.r. preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan) care e prieten bun cu fostul lider democrat, or Plahotniuc a făcut afaceri serioase cu companii turcești. A avut și întâlniri oficiale cu Erdogan”, a declarat Mihai Popșoi.

De cealaltă parte, deputatul Platformei DA Vasile Năstase susține că Vladimir Plahotniuc nu întâmplător a ales să plece în Turcia, întrucât în cazul în care ar pleca într-un stat european, probabilitatea de extrădare în Republica Moldova ar fi mult mai mare.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat marți, 29 septembrie, cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram