Mai multe gospodării din țară au fost inundate în urma ploilor puternice de astăzi. Astfel, pompierii au intervenit pentru a pompa apa din ogrăzi. Pompierii sunt mobilizați în localitățile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani și Cuporani din raionul Leova, dar și în localitatea Fetița raionul Cimișlia.

La Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic „Ion Creangă”.

Potrivit informațiilor, au fost distruse și două poduri din localitatea Tochile – Răducani. Totodată, mai multe grădini din satul Colibabovca, raionul Leova, au fost înnămolite.

Pompierii au pompat peste o tonă de apă dintr-un magazin alimentar din sectorul Ciocana al capitalei, fiind evacuați doi oameni.

Salvatorii au intervenit de urgență și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi. În UTA Găgăuzia angajații IGSU intervin în 25 de situații pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente.

 

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!