Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut mai multe demersuri pentru a stabili locul aflării lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova.

Contactată de reporterii tv8.md, purtătoarea de cuvânt al MAI, Alina Zbancă, a precizat că MAI s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul public despre fostul lider PD: „Precizez, că au fost făcute mai multe demersuri către autoritățile din SUA, România și Turcia, dar, în prezent, nu avem informații oficiale recepționate”, a precizat purtătoarea de cuvânt al MAI.

Amintim că, recent în presă au apărut informații precum că fostul lider al Partidului Democrat, pe numele căruia instanțele naționale au emis un mandat de arestare, ar fi părăsit orașul Miami din SUA la sfârșitul lunii august.

Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019. Ulterior, pe 22 mai, judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

În martie 2020, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, menționând că acesta era „supus procedurilor administrative de deportare”.

Informația despre faptul că Plahotniuc este în SUA a fost făcută anterior publică și de finul său, deputatul Andrian Candu. Acesta declara că fostul lider al PDM se află în SUA împreună cu familia sa.

***

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!