Evacuarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile din capitală a continuat și noaptea. Din spusele unui manager la parcarea specială din comuna Trușeni, peste noapte au fost aduse peste 40 de mașini, însa toate au fost ridicate de proprietari în primele ore ale dimineții și doar după ce au achitat amenzile. În timp ce majoritatea șoferilor se plâng că nu au unde parca regulamentar, și cele două parcări inaugurate cu mult fast în Chișinău, au fost închise. Nu au reușit să aflăm motivul.

Aceste imagini au fost surprinse noaptea trecută pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Cu evacuatorul după ei, specialiștii au evacuat zeci de mașini, astfel că peste noapte, la parcare au ajuns în jur de 40 de mașini. Managerul de pe loc nu a vrut să ne dea interviu, dar ne-a spus că automobilele au fost ridicate de proprietari. În prima zi de la lansarea acestui serviciu, a rămas fără mașini și o tânără pe nume Cristina Cornescu. Femeia și-a primit-o înapoi, abia după ce a achitat pentru evacuare. În total, a plătit 799 de lei, iar conform bonului firma nu achită nimic în bugetul de stat, TVA-ul fiind 0. Acest fapt a indignat-o pe Cristina, care și-a expus păsul pe pagina ei de Facebook.

CRISTINA CORNESCU, ȘOFERIȚĂ RĂMASĂ FĂRĂ MAȘINĂ: „Tot e frumos cu ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, dar, de ce beneficiarul plăților de la cetățeni este o companie fondatorii căreia sunt patru cetățeni din satul Ulmu, Ialoveni? În ce mod beneficiază Primăria în urma colectării acestor plăți şi cum ajută la dezvoltarea condițiilor de parcare în municipiu atunci când este implicat un SRL care mai are cota zero TVA?”

A scris tânăra. Nu am reușit să discutăm cu admistratorul companiei care deține parcarea și care efectuează evacuarea. Aceasta a câștigat lcicitația după c ear fi oferit cel mai mic preț, a declarat juristul Inspectoratului General al Poliției, pentru newsmaker.md. La licitație, a precizat el, au participat doua firme. Poliția încasează doar banii din amendă, pe când firma se alege cu suma pentru evcauare și parcare. Șoferii din capitală s-au arătat indignați de această metodă de sancționare și dau vina pe lipsa parcărilor autorizate.

„Eu trebuie să facă mai întâi locuri de parcare, dar nu să completeze bugetul țării din contul oamenilor.”

„Este o problemă dificilă pentru că autoritățile s-au gândit cum să construiască case nu și parări.”

Sunt închise și cele două parcări publice imense, care au fost date în exploatare anul trecut de conducerea Ministerului de Interne, în comun cu primăria Chișinău – una pe strada București și alta pe strada Testemițeanu.

„Autoritățile au permis parcarea aici cu ceva timp în urmă și vrem să vedem de ce nu este permis acum. -O să am eu probleme, eu nu sunt de la MAI, eu fac serviciu militar”.

Am încercat să aflăm de la responsabilii Ministerului de ce sunt închise parcările însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Capacitatea celor două parcări era de 400 de locuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!