Ploile puternice au inundat și o parte din sudul țării. Cea mai gravă situație a fost la Comrat, unde șuvoaiele au înnămolit mai multe case și grădini. Și câteva mașini au fost luate de ape, oprindu-se abia lângă un pod. Prinși pe străzi sau în casele inundate, oamenii au avut nevoie de salvatori ca să ajungă într-un loc mai sigur. Cinci persoane au ajuns la spital, printre ele fiind și doi copii.

Ploaia care a durat o oră a distrus un cartier întreg din orașul Comrat. Circa 40 de gospodării au fost înnămolite, iar un microbuz, luat de șuvoaie, a ajuns sub un pod. Pentru a-i ajuta pe sinistrați, în regiune au intervenit mai multe echipaje de salvatori. Au fost situații, când oamenii care au rămas blocați pe străzi, au avut nevoie de ajutor pentru a fugi de apa care venea cu repeziciune la vale, fiind urcați în autospecialele salvatorilor.

Și medicii de pe ambulanțe au acordat prim ajutor sinistraților. 15 echipaje au răspuns apelurilor făcute la 112. Cinci persoane au ajuns la spital, au anunțat responsabilii din regiune la ședința cu bașcanul Găgăuziei.

„Am intervenit cu echipele de salvatori, am acordat ajutor acestei familii. Doi copii – unul din 2009 și altul din 2011-, bunica și încă două persoane au ajuns la secția de internare cu traume psihologice”.

Și în satul Dezghingea, 15 gospodării au fost inundate, iar dacă precipitațiile vor continua, atunci iazul din localitate ar putea ceda. Cei care au rămas fără locuințe ar putea fi cazați la grădinița sau la gimnaziul din sat.

După ce ploile au încetat, oamenii au început să-și aducă în ordine casele. Și polițiștii le-au dat o mână de ajutor.

Spre seara, și premierul Ion Chicu a inspectat casele care au fost inundate din orașul Comrat. Oamenii l-au invitat în locuințe penrtu a-i arăta în ce stare le-au ajuns casele.

„Doamnă, vă înțeleg perfect. V-am mai văzut undeva cu această retorică. Haideți să lucrăm, mai puțin să vorbim”.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din raioanele Leova și Cimișlia. În oraș, salvatorii au scos apa din Liceul Teoretic Ion Creangă. Și în raionul Leova, ploaia a făcut pagube. Pierderile urmează să fie evaluate pe parcurs de comisiile specializate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!