/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Sandu, către Dodon și Chicu: „Ce a făcut acest Guvern în 10 luni? Ce a făcut Igor Dodon în 4 ani?”

missing
29 septembrie 2020, ora 09:20

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a susținut, marți, 29 septembrie, un briefing de presă în cadrul căruia a adresat zece întrebări pe care le au cetățenii către Guvernul Chicu și președintele Igor Dodon. „Ce a făcut acest Guvern în 10 luni? Ce a făcut Igor Dodon în 4 ani?”.

Potrivit liderei PAS, este momentul ca cetățenii să întrebe Guvernul ce a făcut pentru a elimina monopolurile și schemele de corupție în cele 10 luni de activitate și să-l întrebe pe șeful statului, Igor Dodon ce a făcut pentru a elimina monopolurile și contrabanda în cei 4 ani de mandat.

Maia Sandu, președintă PAS: E vremea să le răspundă oamenilor pentru sărăcia în care i-a adus. E vremea să răspundă pentru schemele de corupție pe care le protejează și din care se hrănesc, pentru incompetență și pentru promisiunile mincinoase. În toate satele, în toate orașele în care merg, oamenii ne întreabă de ce guvernarea a uitat de ei, de ce nu-i ajută așa cum sunt ajutați cetățenii altor state, de ce nu găsesc soluții pentru agricultori, pentru micul business – sute de întrebări la care Dodon și Chicu nu au niciun răspuns”.

Zece întrebări pentru Dodon și Chicu:

1. De ce moldovenii plătesc 5 lei pe metru cub de gaz, în timp ce georgienii și ucrainenii achită mult mai puțin?

2. De ce în Moldova benzina se vinde cu 8.40 lei/litru (fără TVA și accize), iar în Austria, o țară cu salarii mult mai mari, cu 50 de bani mai puțin?

3. De ce, de fiecare dată, în sezonul muncilor agricole, prețul la motorină crește chiar dacă prețul pe piețele internaționale rămâne neschimbat?

4. De ce, la 6 luni de la începutul pandemiei, o mască în Moldova costă în continuare de 10 ori mai mult decât costa până în pandemie?

5. De ce medicamentele pentru tratarea răcelii la copii în Moldova costă cu 30-40% mai mult decât în România?

6. De ce în Moldova plătim pentru un termometru obișnuit de 2 ori mai mult decât în Rusia (în Moldova un termometru costă 48 de lei, iar în Rusia – 21 lei)?

7. De ce un litru de lapte costă în Moldova 15 lei, fix ca în Germania, chiar dacă veniturile acolo sunt de multe ori mai mari, iar prețul de achiziție de la producător este de 4-5 lei?

8. De ce produsele alimentare de primă necesitate ca hrișca, pâinea și lactatele s-au scumpit brusc în plină pandemie?

9. De ce în Moldova o sticlă cu apă costă cu 30% mai mult decât în Ucraina?

10. De ce o călătorie cu autobuzul de la Chișinău la Călărași s-a scumpit cu 15 lei, dar condițiile de călătorie nu s-au îmbunătățit niciun pic?

„Acestea sunt o parte din întrebările oamenilor noștri adresate către conducerea lașă a acestei țări care nu are curajul  să meargă și să asculte aceste întrebări și să ofere răspunsuri cetățenilor”, a conchis Maia Sandu.

Solicitat de către tv8.md, reprezentantul Guvernului a menționat că nu consideră oportună vreo reacție la afirmațiile populiste a candidaților la funcția de președinte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram