/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Merkel anunţă în Bundestag că se întâlneşte ”în curând” cu reprezentanta opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia

missing
30 septembrie 2020, ora 23:01

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri că urmează să se întâlnească cu reprezentanta opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, care s-a întâlnit marţi cu preşedintele francez Emmanuel Macron în Lituania, relatează AFP și news.ro.

”Mă voi întâlni în curând” cu Tihanovskaia, a anunţat şefa Guvernului german în Bundestag.

Merkel a subliniat că ”admiră curajul” femeilor care manifestează cu regularitate împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, în urma relegerii controversate a acestuia la începutul lunii trecute.

Cancelarul german l-a îndemnat pe Lukaşenko – a cărui realegere nu este recunoscută de către Uniunea Europeană (UE) şi nici de Canada şi Statele Unite, dar care este susţinut de Rusia – ”să înceapă un dialog cu populaţia”, ”fără amestecul Estului sau Vestului”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut marţi, într-o vizită în Lituania, o mediere internaţională în vederea orgamizării unor noi alegeri prezidenţiale în Belarus, sub controlul comunităţii internaţionale, după scrutinul de la 9 august, denunţat drept fraudulos de către opoziţia belarusă şi Occident.

”Vom face tot ceea ce putem, ca europeni, pentru a ajuta într-o mediere” pe care să o ”realizeze ferm OSCE”, a declarat şeful statului francez.

Macron a îndemnat totodată UE să pregătească măsuri punitive pe care să le impună regimului Lukaşenko, după ce Regatul Unit şi Canada au impus sancţiuni Minskului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram