/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Proiectul de lege privind modificarea Constituției Republicii Moldova, votat de Guvern

missing
30 septembrie 2020, ora 15:47

Proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova a fost votat astăzi în cadrul ședinței cabinetului de miniștri. Documentul propune mai multe modificări privind activitatea sistemului judecătoresc.

„Judecătorii instanțelor judecătorești se numesc în funcție, în condițiile legii, până la atingerea plafonului de vârstă, de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele
Republicii Moldova poate respinge o singură dată candidatura propusă de către Consiliul Superior al Magistraturii”, se arată în proiectul votat astăzi.

O altă modificare propusă prin intermediul prezentului proiect se referă șa „Deciziile privind numirea judecătorilor și cariera acestora trebuie să fie adoptate în baza unor criterii obiective, bazate pe merit, și a unei proceduri transparente, în condițiile legii. Promovarea sau transferul judecătorilor se face doar cu acordul acestora”, se arată în proiect.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat astăzi că proiectul a fost modificat, ținându-se conte de ajustările pronunțate de către Curtea Constituțională.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram