Proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova a fost votat astăzi în cadrul ședinței cabinetului de miniștri. Documentul propune mai multe modificări privind activitatea sistemului judecătoresc.

„Judecătorii instanțelor judecătorești se numesc în funcție, în condițiile legii, până la atingerea plafonului de vârstă, de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele
Republicii Moldova poate respinge o singură dată candidatura propusă de către Consiliul Superior al Magistraturii”, se arată în proiectul votat astăzi.

O altă modificare propusă prin intermediul prezentului proiect se referă șa „Deciziile privind numirea judecătorilor și cariera acestora trebuie să fie adoptate în baza unor criterii obiective, bazate pe merit, și a unei proceduri transparente, în condițiile legii. Promovarea sau transferul judecătorilor se face doar cu acordul acestora”, se arată în proiect.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat astăzi că proiectul a fost modificat, ținându-se conte de ajustările pronunțate de către Curtea Constituțională.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!