/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Salvatorii continuă să intervină în localitățile afectate de ploaia puternică de ieri

missing
30 septembrie 2020, ora 09:32

Zeci de gospodării din sudul țării au fost afectate în urma ploii puternice de ieri. La Comrat precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării, două depozite, fiind deteriorate două conducte de alimentare cu gaze naturale.

Și la această oră salvatorii continuă să acorde ajutor în zonele afectate.

Tot ieri, salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport. Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor.

Intervenția angajaților IGSU a avut loc și în localitatea Congazcic, unde ploaia a afectat și porțiuni de drumuri. În total la fața locului în UTA Găgăuzia au fost implicați, pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, 43 de angajați IGSU.

Salvatorii au intervenit și în localități din raionul Leova, unde precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeși, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni. La Cimișlia ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei și Coștangalia.

La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram