Zeci de gospodării din sudul țării au fost afectate în urma ploii puternice de ieri. La Comrat precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării, două depozite, fiind deteriorate două conducte de alimentare cu gaze naturale.

Și la această oră salvatorii continuă să acorde ajutor în zonele afectate.

Tot ieri, salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport. Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor.

Intervenția angajaților IGSU a avut loc și în localitatea Congazcic, unde ploaia a afectat și porțiuni de drumuri. În total la fața locului în UTA Găgăuzia au fost implicați, pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, 43 de angajați IGSU.

Salvatorii au intervenit și în localități din raionul Leova, unde precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeși, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni. La Cimișlia ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei și Coștangalia.

La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!