Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și-ar fi cumpărat un bilet pentru o cursă avia spre Cipru.

„La momentul actual eu verific informațiile despre aflarea lui Vladimir Plahotniuc în Cipru. Plahotniuc a avut un bilet la cursa Istanbul-Cipru. Dacă s-a aflat el în avion sau nu, eu verific”, a declarat Usatîi în cadrul unei conferințe.

Contactat de TV8, avocatul lui Plahotniuc, Lucian Rogac, a menționat că nu cunoaște unde se află clientul său.

Precizăm că inițiat, s-a aflat că fostul lider PD se află în Turcia. Ulterior, procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat ieri cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019. Ulterior, pe 22 mai, judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

În martie 2020, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, menționând că acesta era „supus procedurilor administrative de deportare”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!