/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Șase grădinițe din Capitală vor fi renovate. Anunțul municipalității

missing
01 octombrie 2020, ora 15:14

Șase grădinițe din Capitală vor fi renovate și integrate în domeniul proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din Chișinău”. Municipalitatea anunță că lucrările se vor desfășura în următoarele 12 luni.

Potrivit unui comunicat emis de către responsabilii din cadrul Primăriei, instituțiile de învățământ preșcolar nr. 34, nr. 112, nr. 127, nr. 146, nr. 167 și nr. 225, vor beneficia de lucrări de reabilitare și renovare.

Proiectul prevede izolarea exterioară a clădirilor (pereți, acoperiș, subsol), înlocuirea tâmplăriei, instalarea sistemelor de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii, înlocuirea sistemelor termice; înlocuirea echipamentelor de gătit vechi din blocul alimentar, instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri, instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, instalarea de sisteme termice solare pentru generarea DHW, sisteme de contorizare inteligentă.

De fapt, aceste activități fac parte din cadrul primei tranșe a proiectului, care presupune, termoizolarea a 23 de clădirii – instituții publice: grădinițe, licee, școli sportive, spitale.

Valoarea totală proiectului este de 25 milioane de euro şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu susținerea financiară a partenerilor de dezvoltare, BERD (10 milioane împrumut), BEI (10 milioane împrumut) și Fondul pentru energie E5P (5 milioane grant).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram