/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Pavel Filip spune că nu știe dacă Filat, Candu, Cebotari și Andronachi s-au întâlnit în Turcia cu Plahotniuc: „Îi privește pe ei”

missing
01 octombrie 2020, ora 23:30

Pavel Filip spune că nu știe dacă Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Vladimir Andronachi și Vlad Filat s-au întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în Turcia. Fostul premier a menționat că nu cunoaște care sunt relațiile dintre aceștia , în prezent. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Admit sau nu admit, asta este 50 la 50. S-ar fi putut afla sau nu s-ar fi putut afla. Eu nu dețin informații, ca să vă pot spune. Eu nu știu dacă au ieșit din țară sau nu. Eu nu știu dacă au ce discuta ei sau nu. Informațiile le aflu din presă. Eu nu dețin asemenea informații, dacă au ieșit ei din țară sau nu au ieșit. Habar nu am dacă Platohniuc are ce discuta cu ei, îi privește pe ei. Au fost toți membrii unei echipe, au participat nu odată în ședințe comune, sigur că pot avea ceva comun, se pot întâlni, nu știu care sunt relațiile între ei acum”, a menționat Filip.

De asemenea, Pavel Filip a spus că nu își aduce aminte despre vizita reprezentanților „Doverie Holding”  în Republica Moldova, în spatele căruia s-ar afla oligarhul Vasil Bojkov, despre care presa de investigații din Bulgaria a scris că ar fi fost implicat în mai multe afaceri murdare. Mai mult, fostul premier a declarat că atunci când a avut loc întâlnirea oficială nu i s-a părut nimic suspect.

„Nu am auzit nimic despre acest om, nu țin minte dacă m-am întâlnit cu reprezentanții acestui holding. Habar nu aveam cine este el. Prim ministrul se întâlnește cu mai multe lume, există servicii care trebuie să se documenteze, nu trebuie eu să stau să caut pe Google de fiecare dată cu cine mă întâlnesc. Mi se prezintă rezumate asupra oamenilor, companiilor cu care mă întâlnesc. Atunci nu mi s-a părut nimic suspect”, a comunicat fostul premier.

Amintim că, în presă se vehiculează că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit în Turcia cu Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat.

Potrivit jurnaliștilor de la Jurnal TV, Plahotniuc s-ar fi cazat la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Turcia.

„Plahotniuc s-a cazat în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Istanbul, Titanic Mardan Palace, între 10 septembrie și 28 septembrie. În această perioadă, potrivit surselor noastre, printre politcienii care au mers în Istanbul se numără Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat. Vladimir Cebotari a spus că a fost în Istanbul, dar nu s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc. Vlad Filat a declarat cu nu s-a întâlnit cu Plahotniuc în Turcia”, a comentat jurnalistul Alex Cozer.

Aceeași sursă, susține că Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu oligarhul bulgar Vasil Bojkov la mijlocul lui septembrie, în Emiratele Arabe Unite. Potrivit jurnaliștilor de la Jurnal TV, Plahotniuc își ține banii în Emiratele Arabe Unite și ar încercă să obțină azil politic în această țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram