Ordinul trece, barierele rămân. Acum două luni, primăria municipiului Chișinău anunța că barierele și limitatoarele de acces, montate ilegal în Capitală, vor fi evacuate. Deși data limită era 30 septembrie, astăzi străzile și curțile sunt încă împânzite de bariere și limitatoare, care stau nemișcate.

Aceste bariere îngrădesc accesul în curțile blocurilor de locuit, din mai multe sectoare ale Capitalei. Unele stau de zeci de ani, iar altele au fost montate chiar în perioada în care Primăria declara „război” limitatoarelor de acces și barierelor ilegale.

СĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Bariera a fost montată recent, în această curte de pe strada Costiujeni. Chiar dacă este un lucru ilegal, cei care locuiesc aici spun că astfel se îngrădesc de mașinile străine.”

Acest bărbat susține însă, că nu toți locuitorii blocurilor au fost de acord să fie montată bariera: „Pentru ce este pusă aici?-Ca să nu se parcheze alții. Vin din altă parte și se parchează aici de asta și s-a pus”.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Și pe strada Gherman Pântea este montată o barieră, aceasta nu este dirijată de nimeni. Șoferii care circulă prin zonă spun că permanent accesul este liber.”

„Noi cu vecinii am pus-o, dar nu funcționează, am pus-o așa pentru orice eventualitate. Pentru ce să o scoatem, încurcă cuiva?- E pusă pur și simplu ca să fie pusă”.

Și în sectorul Ciocana, situația e aceeași – accesul în multe curți este restricționat de bariere.

La începutul lunii august, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat că barierele și limitatoarele de acces, montate ilegal pe străzile și terenurile din Capitală, vor fi evacuate, până la sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru însă nu s-a întâmplat peste tot. Pretorii spun că „lupta” cu barierele ilegale e în zadar, pentru că acestea apar înapoi, peste noapte.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETOR BOTANICA: „Peste 750 de limitatoare de acces de tot felul? – Da. – Câte mai aveți? – Cam tot atâtea. Problema principală este că ele reapar. Noi le scoatem și peste o săptămână iarăși le scoatem.”

Potrivit pretorilor, în sectorului Râșcani al Capitalei au fost demontate în jur de 100 de limitatoare de acces și 30 de bariere, iar în Centru au fost scoase peste 200 de limitatoare. Tot atâtea au fost demontate și în sectorul Buiucani. Nu am reușit să aflăm câte au fost scoase în sectorul Ciocana.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!