După alegerile prezidențiale, în Parlament ar putea apărea o nouă alianță majoritară și nici vorbă de anticipate. Cel puțin asta crede președintele Partidului Democrat. Pavel Filip a spus că ar putea să se așeze la o masă cu cei din PAS, PPDA și PSRM, și nu crede că, în timpul apropiat, Legislativul va fi dizolvat.

PAVEL FILIP, PREȘEDINTE PDM: „Dacă toată clasa politică ar fi una responsabilă ar însemna că trebuie să avem o coaliția largă unde să participe cele patru partide.  Patru formațiuni politice. Da, Șor și PRO Moldova special omit”.

Filip spune că nu vrea alegeri anticipate și consideră că în timpul apropiat Parlamentul nu va fi dizolvat.

PAVEL FILIP, PREȘEDINTE PDM: „În următorii doi ani, din punctul meu de vedere nu vom avea alegeri anticipate”.

Cât privește declarațiile recente ale premierului Ion Chicu, prin care acesta a spus că după prezidențiale va face tot posibilul ca să dizolve Parlamentul, Filip a spus că nu înțelege ce stă în spatele acestor afirmații și că prim-ministrul și-a încurcat un pic atribuțiile. În replică, consilierul premierului a răspuns că Ion Chicu nu comentează declarațiile ex-premierului Filip, mai ales în materie de „încurcare de atribuții”. Acesta a mai spus că prim-ministrul consideră că acest Parlament este dominat de oameni iresponsabili și ar trebui dizolvat imediat. Totuși, nu a precizat ce exact va întreprinde premierul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!