Candidata partidului Șor, Violeta Ivanov, se lansează în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Liderul partidului este prezent la eveniment prin teleconferință.

Ivanov anunță că programul său Moldova 2024 are patru componente distincte: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate și lupta cu corupție. Potrivit lui Ivanoc

„Programul nostru include acțiuni dure și clare pe care nimeni în R. Moldova până acum nu și le=a asumat. Noi, echipa noastră puternică, suntem în stare să realizăm acest program destul de ambițios care va permite renașterea economică, eliminarea corupției, cumătrismului și nepotismului. Eu sunt sigură că ne va reuși, Eu știu exact cum se face aceasta. Cetățenii R. Moldova merită o viață mai frumoasă, un trai decent, o țară prosperă și îndestulată. Moldova merită schimbări aici și acum”, a declarat Ivanov.

Ulterior, rând pe rând, deputații partidului Șor și simpatizanții au adus cuvinte de laude candidatei și au declarat că doar ea va putea aduce schimbarea. Luare de cuvânt a abut loc și Ilan Șor, prezent virtual la eveniment. Acesta a menționat că contracandidații lui Ivanov au fost la putere și au demonstrat ce pot, iar reprezentanții partidului Șor care au câștigat alegerile locale au demonstrat că se țin de cuvânt, a spus Șor și a îndemnat cetățenii să o voteze pe Violeta Ivanov, dacă își doresc o viață mai bună.

Precizăm că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Acesta a acces în Parlament pe lista Partidului Șor, după ce a ieșit învingător în circumscripția nr. 18 Orhei la alegerile parlamentare din 24 februarie. Ulterior, Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

Tot astăzi, s-a lansat în campania electorală Igor Dodon pe un șantier de construcție. La ora 11:00 urmează evenimentul de lansare al Maiei Sandu și a lui Tudor Deliu.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. CEC a înregistrat deocamdată șase candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu. Dosarele lui Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu sunt în curs de examinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!