/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Andrian Candu nu va participa la alegerile prezidențiale, după ce CSJ i-a declarat inadmisibil recursul

03 octombrie 2020, ora 15:18

Andrian Candu nu va participa la alegerile prezidențiale. Aceasta după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat inadmisibil recursul depus de Pro Moldova în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegeri. Membrii partidului spun că se vor adresa la CtEDO.

„Justiția din Republica Modova și-a reconfirmat astăzi loialitatea pentru regimul Dodon. Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de Pro Moldova în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale. A fost respinsă și cererea noastră privind ridicarea excepției de neconstituționalitate. Pro Moldova condamnă maniera flagrantă în care formațiunea noastră a fost lăsată înafara exercițiului electoral din 1 noiembrie. Continuăm să credem că a fost un act disperat desprins din teama guvernării față de puterea Pro Molodva”, se arată într-un comunicat al partidului.

În același timp, membrii partidului au delcarat că așteaptă decizia motivată după care vor lansa procedura de apărare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului: „Suntem ferm convinși că decizia CEC a fost abuzivă și lipsită de logică, darămite de temei juridic, prin urmare suntem încrezători că vom avea câștig de cauză.”

De asemenea, aceștia au menționat că vor cere ca prejudiciiile să fie achitate de către decidenții care au organizat actul de ilegalitate față de Pro Moldova și față de cei 25 de mii de cetățeni care au semnat pentru candidatul desemnat Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram