/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Octavian Țîcu susține că nu a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Reacția CEC

missing
03 octombrie 2020, ora 11:43

Octavian Țîcu susține că nu a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Acesta spunecă a aflat ieri, 2 octombrie, ziua în care urma să se lanseze în campanie electorală. Pe de altă parte reprezentanții CEC spun că nu vor comenta declarațiile politice ale pretendenților la statutul de concurent electoral, iar cerearea de înregistrare a lui Octavian Țîcu va fi examinată marți, 6 octombrie.

„Ieri a fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, a comentat Țîcu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a spus că din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor Republicii Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. „Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături. Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”, a mai comentat Țîcu.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții CEC au spus că nu vor comenta declarațiile politice ale pretendenților la statutul de concurent electoral: „Cerererile de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale ale lui Chirtoacă Dorin și Țîcu Octavian vor fi examinate în ședința publică a Comisiei, cel mai probabil, în ziua de marți, 6 octombrie”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram