„S-a ajuns la limită!”. Nu mai sunt paturi libere pentru pacienții cu virusul COVID-19 în spitalele din Chișinău

05 octombrie 2020, ora 13:57

Paturi libere pentru pacienții infectați cu COVID-19 în spitalele din Chișinău nu mai sunt. Cel puțin asta susține fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco. Deocamdată, cei de la minister nu ne-au confirmat această informație, însă într-un comunicat de presă au precizat că autoritățile sunt în căutarea a 300 de paturi pentru cei diagnosticați cu virusul COVID-19.

„Gata, locuri în spitale nu mai sunt. Centrul COVID-19 Chișinău confirmă boala și trimite acasă. Nu mai contează vârsta, comorbiditățile, nimic. Acasă, selecție naturală în R. Moldova, la care s-a ajuns din cauza autorităților. Îmi închipui situația medicilor care trebuie să ia aceste decizii – cine în spital, cine acasă. Nu mă refer la cazurile ușoare, mă refer la cele care trebuie tratate doar în spital. Bună dimineața, Moldova. Ai ajuns”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Am întrebat pe reprezentanții Ministerului Sănătății dacă se confirmă această informație, aceștia însă deocamdată nu au venit cu niciun răspuns. Totuși, într-un comunicat de presă publicat luni, 5 octombrie, cei de la minister au spus următoarele: „Suntem în proces de evaluare și identificare a 300 de paturi suplimentare în instituțiile medico-sanitare municipale, pentru a face față numărului de pacienți infectați cu COVID-19”.

I-am contactat pentru informații suplimentare atât pe șefa Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Tatiana Bucearschi, cât și pe șeful-adjunct Boris Gîlcă, aceștia însă nu ne-au răspuns la telefon. Menționăm că, în municipiul Chișinău au fost confirmate 24 870 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 15 655 de pacienți s-au tratat, iar 466 au decedat. Sub supravegherea medicilor se află 10 896 de persoane.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 56 579, iar celor a decedați la 1 366.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram