/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Avocatul poporului propune sancționarea candidaților care vor exploata imaginea copiilor în campania electorală

missing
06 octombrie 2020, ora 16:08

Concurenții electorali vor exploata imaginea copiilor în campaniile electorale trebuie să fie sancționați. Propunerea a fost făcută de către avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, în contextul campaniei electorale pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie curent, avocatul poporului pentru drepturile copilului și-a reafirmat îndemnul către actorii politici, demnitari și funcționarii publici, formatori de opinie ca să nu folosească imaginea copiilor în interes electoral sau politic și să nu-i implice în acțiuni de acest gen.

Ombudsmanul Copilului a amintit de faptul că, potrivit standardelor naționale și internaționale este interzisă utilizarea imaginii copilului în perioada campaniei electorale, în orice acțiuni de agitație electorală sau în contextul oricăror apeluri, declarații, fotografii şi alte materiale utilizate de concurenții electorali în scop de agitație electorală.

Totodată, avocatul poporului propune includerea în Codul Electoral a unor prevederi cu privire la interzicerea folosirii de către concurenții electorali a copiilor sau a imaginii copiilor, dar și introducerea în Codul Penal a componentei de infracțiuni cu privire la folosirea ilegală a copiilor în campaniile electorale sau în scopul promovării imaginii demnitarilor publici.

Maia Bănărescu a îndemnat concurenții în scrutinul prezidențial la corectitudine, inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor copiilor, afirmând că minorii, din cauza vulnerabilității lor, nu trebuie să fie folosiți pe post de  instrumente pentru sensibilizarea alegătorilor și atragerea simpatiilor electoratului.

Maia Bănărescu a anunțat că va monitoriza pe parcursul campaniei electorale folosirea imaginii copiilor și atragerea lor în acțiunile candidaților și partidelor politice și că, în baza constatărilor, va elabora un raport tematic la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram