Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice UNIREA (MPU) la alegerile prezidențiale, a prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani. Potrivit declarației, Chirtoacă deține două mașini, o casă de locuit, un apartament și a primit salariu din trei funcții.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, acesta a obținut cumulativ peste 400 de mii de lei, dintre care 236 186 lei pentru funcția de primar general al Chișinăului, 54 000 de lei în calitate de consilier politic și alte 161 300 lei din funcția de președinte al Partidului Liberal.

Candidatul MPU deține un teren intravilan din 2014 a cărei valoare declarată este de peste jumătate de milion de lei. Chirtoacă declară un apartament de 71 metri pătrați de 500 de mii de lei cumpărat în 2015. De asemenea, o casă de locuit de peste 700 de mii de lei, alte două imobile și trei garajuri toate primite moștenire în 2014.

Fostul edil al Capitalei mai declară două automobile un BMW-fabricat în 1997, valoarea căruia este de 96 000 lei și un Opel-fabricat în 1993, valorând 28 400 lei.

Potrivit declarației de avere, Chirtoacă deține și 307 mii de lei în două conturi bancare.

Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat la prezidențiale de Mișcarea Politică Unirea, a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale la 5 octombrie. În total, pentru fotoliul de șef al statului luptă opt candidați:

Renato Usatîi, Partidul Partidul Nostru.
Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
Violeta Ivanov, Partidul Politic Șor
Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
Dorin Chirtoacă, Mișcarea Politică UNIREA.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!