/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Sute de mii de lei pe cont și două mașini. Cu ce avere intră Chirtoacă în cursa prezidențială

missing
06 octombrie 2020, ora 16:37

Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice UNIREA (MPU) la alegerile prezidențiale, a prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani. Potrivit declarației, Chirtoacă deține două mașini, o casă de locuit, un apartament și a primit salariu din trei funcții.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, acesta a obținut cumulativ peste 400 de mii de lei, dintre care 236 186 lei pentru funcția de primar general al Chișinăului, 54 000 de lei în calitate de consilier politic și alte 161 300 lei din funcția de președinte al Partidului Liberal.

Candidatul MPU deține un teren intravilan din 2014 a cărei valoare declarată este de peste jumătate de milion de lei. Chirtoacă declară un apartament de 71 metri pătrați de 500 de mii de lei cumpărat în 2015. De asemenea, o casă de locuit de peste 700 de mii de lei, alte două imobile și trei garajuri toate primite moștenire în 2014.

Fostul edil al Capitalei mai declară două automobile un BMW-fabricat în 1997, valoarea căruia este de 96 000 lei și un Opel-fabricat în 1993, valorând 28 400 lei.

Potrivit declarației de avere, Chirtoacă deține și 307 mii de lei în două conturi bancare.

Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat la prezidențiale de Mișcarea Politică Unirea, a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale la 5 octombrie. În total, pentru fotoliul de șef al statului luptă opt candidați:

Renato Usatîi, Partidul Partidul Nostru.
Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
Violeta Ivanov, Partidul Politic Șor
Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
Dorin Chirtoacă, Mișcarea Politică UNIREA.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram