/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Igor Dodon beneficiază de pază de stat și pe perioada campaniei electorale

missing
06 octombrie 2020, ora 14:04

Igor Dodon beneficiază de pază de stat și pe perioada campaniei electorale. Despre aceasta anunță Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova într-un comunicat de presă. În același timp, purtătoarea de cuvânt a președintelui precizează că acesta, deși se află în campanie electorală, rămâne a fi șeful statului, de aceea beneficiază de protecție non-stop.

„În contextul demarării campaniei electorale, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea precizare în ceea ce privește asigurarea protecției persoanei protejate, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Serviciul își exercită sarcinile atribuite prin lege indiferent de contextul politic din țară, neimplicându-se în procesul electoral sau în careva acțiuni care ar favoriza vreun candidat. În ceea ce privește asigurarea protecției demnitarului protejat, candidat la funcția de Președinte, cadrul normativ actual nu prevede suspendarea protecției acestuia, pe perioada campaniei electorale. Respectiv, instituția este obligată să întreprindă continuu tot spectrul de măsuri și teste de securitate în vederea asigurării protecției persoanelor protejate”, se arată în comunicat.

De asemenea, instituția a menționat că Serviciul continuă să-și desfășoare activitate de protecție a demnitarilor în regim obișnuit, în conformitate cu legislația.

Contactați de TV8, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a precizat că Igor Dodon se află sub protecția pazei de stat 24 din 24 ore: „Fiind în campanie electorală rămâne a fi șeful statului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram