Ministerul Finanțelor a lansat procesul de consultare publică a documentului privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. Prin el, autorităţile ne spun cum şi din ce vor încerca să scoată cât mai mulţi bani pentru a acoperi gaura formată în economia ţării, în urma stagnării acesteia pe timp de pandemie.

Câteva modificări, care se doresc a fi făcute în lege, vin şi în atenţia noastră, a automobiliştilor, a celor care deţin sau planifică să-şi cumpere o maşină. Să o analizăm pe a doua, după ce anterior v-am spus că taxa de lux se vrea a fi majorată cu 50% faţă de cea actuală!

Actualul Guvern de la Chişinău s-a gândit că poate totuşi aduna mai mulţi bani la buget dacă se scoate vârsta limită de 10 ani la importul autoturismelor! Prin această idee, defectuoasă în opinia noastră, autorităţile vor permite ca un anumit număr de cetăţeni să-şi poată cumpăra mai ieftin şi aduce maşini de peste hotare, dar pun la bătaie sănătatea majorităţii cetăţenilor, care vor respira un aer şi mai murdar, numai pentru a acumula câteva milioane de lei în plus în conturile statului. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!