/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Protest la Guvern. Transportatorii de pasageri cer Guvernului întoarcerea gărilor și stațiilor auto în gestiunea statului

missing
07 octombrie 2020, ora 20:40

Zeci de microbuze de rută au fost aliniate în fața Guvernului, în semn de protest. Prin această acțiune, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto cere Guvernului întoarcerea gărilor și stațiilor auto în gestiunea statului. Protestatarii acuză compania care administrează acum gările că ar fi acumulat datorii enorme față de transportatorii de pasageri. Ca să se facă auziți, au claxonat minute în șir. De cealaltă parte, administratorul companiei concesionare neagă toate acest acuzații.

Transportatorii de pasageri acuză actuala conducere a companiei care a luat în concesiune Gările Auto de mai multe abuzuri. Au invocat faptul că, în perioada pandemiei, s-ar fi acumulat datorii de milioane față de operatorii auto. Mai mult, de când jumătate din acțiunile firmei au ajuns la un apropiat al actualei guvernări, schema de extorcare a banilor de la transportatori ar fi fost reluată. Iar cei care ar fi repus-o în practică ar fi persoanele reținute anterior de Centrul Național Anticorupție, care, din spusele lui Oleg Alexa, ar fi ajuns în funcții de conducere.

OLEG ALEXA, PREȘEDINTELE APOTA: Acel personal de la Gările și Stațiile Auto care au dat mărturii în dosarul celui 1,5 milioane de lei lunar încasat ilegal, toate persoanele au fost concediate de actuala conducere actuală a Gărilor auto.”

Firma concesionară ar fi creat un serviciu care, dotat cu camere de filmare, i-ar spiona pe transportatori, dacă respectă sau nu regulile.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat nemulțumirile în adresa Guvernului și a Ministerului Economiei, fiind acum în așteptarea soluțiilor. Până atunci, sunt gata să iasă din nou în stradă. De cealaltă parte, administratorul companiei Gările Auto Moderne neagă toate aceste acuzații și precizează că firma nu are nicio datorie față de clienții săi, în cazul de față fiind vorba de operatorii de transport auto, cu care are încheiate contracte, unde sunt stipulate obligațiunile și drepturile. Mai mult, Iurie Morozov spune că Oleg Alex ar fi lansat informații false și nefondate și atunci când s-a referit că persoanele care au figurat în dosarul privind estorcările de la transportatori ar fi revenit în funcții de conducere. Întreprinderea de Stat Gările și Stațiile Auto a fost dată în concesiune pentru 25 de ani. O comisie parlamentară de anchetă a ajuns la concluzia că întreprinderea a fost concesionată netransparent, cu încălcarea legislației și favorizând o anumită companie și a cerut rezilierea contractului de parteneriat public-privat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram