/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ UPDATE. Paturi din scaune la Centrul Covid de la MoldExpo. Explicația primarului Capitalei

missing
08 octombrie 2020, ora 21:14

Paturi din scaune pentru viitorii pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo. Fotografiile care arată cum este amenajată încăperea au fost postate pe pagina de Facebook a primarului Ion Ceban.

UPDATE 22.00: Potrivit șefului-adjunct Direcția comunicare de la Primărie, Petru Cosoi, paturile improvizate nu sunt pentru pacienți, dar pentru medicii care lucrează acolo. Paturile se află în camera lor de odihnă.

UPDATE 22.40: „Sunt paturile unde se odihnesc temporar medicii care vor lucra la noul bloc amenajat de la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo. Medicii ar fi putut lua unul din paturile pacientilor, chiar și temporar, dar nu au făcut-o. Ei sunt eroii noștri și când refuzați să puneți masca sau încălcați toate recomandările, amintiți-vă de ei, cei care se dedică cu viața pentru a salva vieți”, a menționat Ion Ceban pe rețelele sociale.

Astfel, la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo, aflat în gestiunea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”, au avut loc amenajări pentru desfășurarea, la prima necesitate, a 200 de paturi de staționar, inclusiv 20 de paturi de terapie intensivă.

Amintim că, alte 1121 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 59 915 cazuri.

Facebook: Ion Ceban

Facebook: Ion Ceban

Facebook: Ion Ceban

Facebook: Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram