Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) vor acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea a trei drumuri naționale. 

Este vorba despre drumul de centură al municipiului Chișinău, drumul care leagă Chișinăul, prin Comrat, de frontiera cu România și șoseaua Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanțare în adresa celor două instituții financiare și, recent, a primit confirmarea aprobării acesteia.

Într-un comunicat al ministerului se menționează că în afară de finanțarea investițiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistență tehnică pentru pregătirea unei linii de investiții derivate în infrastructura rutieră.

Implementatorul proiectului este Administrația de stat a Drumurilor. Perioada de implementare a proiectului urmează să fie negociată și stabilită în Acordul de finanțare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!