/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Șeful Misiunii OSCE la Chișinău, după răpirea polițistului de la Florești: „Avem întrebări serioase privind protecția drepturilor omului”

missing
08 octombrie 2020, ora 10:38

Misiunea OSCE în Republica Moldova urmărește îndeaproape situația legată de răpirea polițistului care activa la Inspectoratul din Florești, de către structurile Transnistrene.

„Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică în jurul acestui caz și potențialul impact negativ asupra procesului de reglementare – și avem întrebări serioase privind protecția drepturilor omului și statul de drept în legătură cu acest incident”, a declarat șeful Misiunii, Claus Neukirch.

De asemenea, reprezentanții Misiunii au anunțat că sunt în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unificată de Control pentru a clarifica toate circumstanțele.

Precizăm că incidentul a avut loc în ieri dimineața, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram