/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Cum vor vota pe 1 noiembrie cetățenii care vor avea simptome de COVID-19. Precizările președintelui CEC

missing
09 octombrie 2020, ora 10:42

Persoanele care atestă simptome de COVID-19 vor vota într-un loc special amenajat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceste persoane va fi amenajată o urnă, o cabină de vot și o masă pentru verificarea în listele de vot aparte astfel încât să nu intre în contact cu alți cetățeni. Precizările au fost făcute de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Actualmente, CEC elaborează o modificare la instrucțiunea emisă de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică. Aceasta presupune autorizarea amenajării unui loc special în cadrul secției de votare (a unei mese, a unei cabine de vot și a unei urne speciale), unde vor putea vota persoane care atestă simptome de COVID-19. „În acest sens, fiindu-le asigurat accesul în secțiile de votare. Respectiv, procedurile de dezinfectare, măsurile de distanță socială. Nicidecum nu va fi restricționat dreptul la vot a persoanei care va veni la secțiile de votare”, a declarat Cimil la o conferință comună cu ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Aceeași procedură va fi aplicată atât la secțiile de votare din țară, cât și la cele deschise peste hotare.

În ceea ce privește solicitarea urnei mobile pentru ziua votului, Dorin Cimil susține că trebuie făcute mai multe precizări, din punct de vedere medical, la capitolul echipamentului de protecție, dotări și proceduri. „În acest sens, merg discuții cu Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică”, a precizat președintele CEC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram