Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 939: Alerta UE, dezastru militar și radiație misterioasă! AIE: Urmează „cel mai sever test de până acum”

/DOC/ Decizia Curții de Apel Chișinău privind contestația lui Năstase împotriva CEC în legătură cu secțiile de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului

missing
09 octombrie 2020, ora 10:20

Curtea de Apel a respins, ca fiind neîntemeiată, contestația depusă de către Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în privința Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Decizia a fost luată de magistrați la 8 octombrie curent. Aceasta poate fi contestată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la data pronunțării dispozitivului hotărârii. Cererea de apel se depune la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că Năstase a solicitat anularea parţială a Hotărârii CEC prin care s-a stabilit deschiderea a 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului (Transnistria), constatării încălcării Codului Electoral și obligarea CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului.

Precizăm că, CEC a decis la 26 septembrie deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.