/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ce spune bărbatul care s-a plâns că a fost agresat de ofițerii care asigură paza de stat pentru Igor Dodon

10 octombrie 2020, ora 21:34

A fost scandal la Ștefan-Vodă! În timp ce intenționau să împartă niște pliante electorale, reprezentanții PAS spun că au fost luați la rost de cei de la Partidul Socialiștilor. Iar atunci când aceștia din urmă au vrut să amplaseze un cort chiar lângă PAS, a fost chemată poliția. Aseară, în raionul Ștefan-Vodă, a mai fost înregistrat un incident, tot cu substrat electoral. Un consilier local, de la Platforma DA, s-a plâns că a fost agresat de ofițerii care asigură paza de stat pentru Igor Dodon. Reprezentanții concurentului electoral neagă acest fapt.

Imaginea cu bărbatul bătut a fost publicată aseară de către deputatul Alexandru Slusari. În postare, acesta a scris că incidentul a avut loc în satul Caplani,  raionul Ștefan Vodă, acolo unde Igor Dodon acum două zile a  organizat o întrevedere cu alegătorii. L-am contactat și noi pe domnul Nicolae, care e și consilier local din partea PPDA. Acesta a povestit că a vrut să participe la întâlnire, care era organizată într-un depozit, dar ar fi fost oprit, umilit și amenințat de către paza președintelui.

NICOLAE NEGRU, CONSILIER LOCAL, PPDA: „Am văzut că acolo sunt mai mulți și m-am dus. Ei au văzut că eu sunt de la Platforma DA, m-au apucat de mâini, mi-au dat în cap, au zis că nu am ce căuta aici. 02:14-02:18 Am vrut să-i adresez o întrebare, cum stă el la Miami”.

Acum bărbatul spune că se simte foarte rău, dar nu vede rost să se adreseze la poliție.

NICOLAE NEGRU, CONSILIER LOCAL, PPDA: „Poliția era acolo, dar ei nici nu au atras atenție la mine”.

Cei de la Platforma DA ne-au spus că discută situația cu juriștii pentru a decide cum să procedeze.

ALEXANDRU SLUSARI, DEPUTAT PPDA: „Noi acum examinăm dacă depunem plângere la Procuratură, dacă are rost sau nu”.

Am contactat și poliția locală pentru a clarifica situația, dar comisarul-șef ne-a zis că vânătăile primite, bărbatul le-ar fi obținut probabil  din altă parte.

ANDREI TROFIMOV, COMISAR-ȘEF, INSPECTORATUL ȘTEFAN VODĂ: „Nu a fost nimic. A fost o discuție dusă cu cetățeanul civilizat. I-am făcut observație că vorbea cu glas ridicat”.

Serviciul de presă al SPPS nu ne-a răspuns la telefon, în schimb purtătoarea de cuvânt a președintelui a declarat că așa-zisa bătaie este o acțiune din partea oponenților politici„.

LUDMILA MUNTEAN, PURTĂTOAREA DE CUVÂNT A LUI IGOR DODON: „Informația despre pretinsa agresare a unui cetățean de către un ofițer SPPS nu corespunde adevărului. Este o provocare ordinară”.

La Ștefan-Vodă a fost scandal și astăzi. Mai mulți membri PAS, inclusiv deputatul Sergiu Litvinenco, au venit la un târg pentru a împărți pliante electorale alegătorilor. Însă mai mulți susținători ai PSRM ar fi încercat să-i alunge de acolo.

Mai mult, aceștia ar fi încercat să instaleze și un cort vizavi de cel instalat de PAS, așa că ultimii au chemat poliția.  Deputatul Sergiu Litvinenco a depus o plângere și a sesizat observatorii locali ai Promo-LEX. Totuși, cei de la PAS au fost rugați insistent să părăsească zona.

Și președintele raionului Ștefan Vodă a încercat să-i alunge.

„Ieșiți de pe teritoriu vă rog. Nu aveți nicio atribuție cu iarmarocul! Vă rog! De atâta! MUSCA 00:16-00:20 Mă băieți, ce ședeți voi acolo? Scoateți-i de aici”.

Liderul grupului de inițiativă al candidatului Igor Dodon nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acțiunile celor de la PSRM, iar președintele raionului, și el socialist, a refuzat să discute cu noi.

VASILE MAXIM, PREȘEDINTELE RAIONULUI ȘTEFAN VODĂ: „Nu comentez nimic”.

Nu este pentru prima dată când au loc reglări de conturi între membrii diferitor partide. Anul trecut, un consilier al PDM din Ungheni a fost acuzat că ar fi bătut un susținător al PAS, iar acesta a suferit în consecință o dublă fractură a mandibulei. Atunci, democrații au condamnat acest comportament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram