/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În grădinițele din Capitală vor fi redeschise grupele pentru copiii cu vârsta de la doi la patru ani

missing
11 octombrie 2020, ora 14:44

În grădinițele din Capitală vor fi redeschise grupele pentru copiii cu vârsta de la doi la patru ani. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care s-a întrunit pe 11 octombrie. Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. 

„Vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii de vârsta doi – patru ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic, asta în contextul în care medicii au explicat că riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii”, a scris edilul pe rețelele sociale.

Primarul a mai spus că a fost luată decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de zece ani, începând cu clasa a cincea în toate instituțiile educaționale din municipiu inclusiv la lecții.

Primarul a mai spus că: „la capitolul instituții educaționale, situația este stabilă și nu avem o creștere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri între profesori sau copii. Sunt cazuri de îmbolnăvire comunitară a acestora în familie și ca urmare sunt autoizolați. Specialiștii spun că în continuare poate fi desfășurat procesul educațional și cu acționare imediată în caz de necesitate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram